Kur'anı kerimde buyurulduğu gibi "her nefis bir gün ölümü tadacaktır." ayeti kerimesinin ışığında insanlar doğar büyür yaşar ve tekrar allah(c.c) döner.islam dininde Ölülerin ardından kur'an okumak sünnetdir.çünkü dünya ömrünü tamamlayan insan Ahiret hayatında dünya nimetlerinden bir fayda görmeyecektir.ona en faydalı olan ardında bıraktığı iyilik ve ardından bir yasin okuyacak evlat ve eş dost tur.
Vefaat mevlidlerinde mutlaka kur'an okunur ve vefaat eden kişinin ruhuna bağışlanır.
Ayrıca mevlütlerde en çok dağıtılan hediyelikler Yasin Kitaplarıdır.çünkü bir hadiste "Yasin Kur'anın Kalbidir onu ölülerinize okuyunuz buyurulmuştur. günümüzde mevlüt hediyesi yasin kitapları çok zengin çeşitlerde bulunmaktadır.Kadife kaplı yasin isim baskılı yasin ve Kişiye özel suni deri ciltli yasin kitapları mevcuttur.
yasinkitabi.com mevlüt hediyelikleri için en uygun seçenekleri bulabileceğiniz en hesaplı fiyatlarla yasin kitabı satın alabileceğiniz bir internet sitesidir.